UFR3S
Sciences de Santé et du Sport
Summer School 2023
Et si vous partiez à étranger en Summer School ?
Une summer school est un programme universitaire à dimension internationale, permettant à un étudiant de suivre à l'étranger une ou plusieurs matières qui sont parfois validées, sous condition, dans la formation à l’Université de Lille dans le cadre de crédits (ECTS). D'une durée de quelques jours et pouvant aller jusqu'à huit semaines, le programme est généralement proposé durant la période estivale entre deux périodes pédagogiques.
Ces programmes peuvent aussi permettre à des étudiants d'effectuer des projets de recherches au sein de laboratoires universitaires.
L'Université de Lille offre des bourses aux étudiants effectuant ce type de mobilité dans un pays membre du programme Erasmus+. Pour plus d'informations, veuillez consulter l'appel à candidatures.
Vous trouverez quelques summer schools recensées sur le site de l'Université de Lille et pouvez bien sûr explorer directement les opportunités offertes par les Universités sur leur site.
Les candidats doivent retourner leur candidature à l'adresse international-ufr3suniv-lillefr avant le 16 mai 2023 - 16h00.
Food & Health : L'UFR3S propose sa Summer School
SUMMER SCHOOL FOOD & HEALTH 2023 – 5th EDITION – JULY 3th to 14th
Glycation, Maillard Reaction & Carbamylation: Applications to Food Technology, Nutrition & Human Health
The (pre-)PhD France Excellence Summer School Food & Health 2023 is co-organised by the Lille University School of Medicine, the Institut Polytechnique UniLaSalle Beauvais & the International Academy, and will take place online from July 3th to 14th.
Food & Health 2023 is a high-standard 60-hour training session focusing on the fundamental aspects of agro-food processing, glycation, carbamylation, food quality, and their effects on health and longevity.
As a France Excellence programme, the summer school is dedicated to students willing to network into their PhD or postdoc in France. For this online edition, professionals are welcome. The participants should have a good English level and an excellent academic background in the fields of human health, biology or food chemistry.
The programme will offer lectures in English by eminent researchers in the field, a lead into research through a supervised online project assessed by an oral defence. The students will be given the opportunity to challenge their scientific potential.
Willing to broaden your international experience and get a peek at the French culture? We are looking forward to meeting you!
|